De bouw van de Singelparkbruggen begint in september. Door de aanleg van deze zes voetgangersbruggen ontstaat een aaneengesloten wandelroute van ruim zes kilometer langs de singels.

In februari 2020 zijn alle bruggen klaar.

De bruggen gaan de verschillende parkdelen verbinden en dragen bij aan de uitstraling en herkenbaarheid van het Singelpark. Net als de Singelparkpoorten die vorige week officieel werden onthuld.

De bouw van de bruggen wordt uitgevoerd tussen september 2019 en februari 2020.

Tussen september en november dit jaar worden de Hapynionbrug over de Nieuwe Rijn, tussen de Kaarsenmakerstraat en het Utrechtse Veer, de Wisenniabrug bij de Oude Herengracht tussen het Huigpark en het Blekerspark en de De Binnenoostsingelbrug tussen het Ankerpark en de Binnenoostsingel aangelegd.

In de periode september 2019 tot februari 2020 wordt de Loviumbrug over de Oude Rijn gebouwd tussen de Zijlpoort en het Ankerpark. Van november 2019 tot januari 2020 wordt gewerkt aan de Helarbrug tussen het Ankerpark.

In september vorig jaar moest de bouw van de bruggen worden uitgesteld als gevolg van het faillissement van een onderaannemer van Dura Vermeer. Dura Vermeer is vervolgens op zoek gegaan naar een andere onderaannemer en heeft die in de firma’s Van der Zalm uit Brakel en Rusthoven uit Groningen gevonden.