Wethouder Paul Dirkse heeft woensdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaars bekend gemaakt van de ideeënwedstrijd voor de Hartlijn in het Leiden Bio Science Park.

De beste drie ideeën voor de Hartlijn worden beloond met geldprijzen. Het winnende idee, Officinalis van Arlien van der Kleijn, wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Daarvoor is een budget beschikbaar van 150.000 euro.

Het idee is de hartlijn als ‘officina’, een bloemrijke en herkenbare lijn van geneeskrachtige planten met daartussen op belangrijke plekken knotwilgen, afgezoomd met een cortenstalen strip. De jury vond dit idee ‘het meest onderscheidend en passend bij de identiteit van het park’.

In november lanceerden de gemeente en Universiteit Leiden in samenwerking met het LUMC en de Ondernemersvereniging LBSP de ideeënwedstrijd.

De vraag was een idee te bedenken dat de functie van de Hartlijn en het plan om de openbare ruimte te herontwikkelen tot ‘Hollandse Campus’ versterkt. Er kwamen in totaal 103 inzendingen binnen.