Schakers hebben meerdere prijzen mee naar huis genomen bij de Leidse Sportprijzen. De titel 'Sportman van het jaar' ging naar schaakgrootmeester Erik van den Doel, terwijl de schakers van LSG IntelliMagic de titel 'Sportploeg van het jaar' prolongeerden.

Langebaanschaatster Laurine van Riessen won de titel 'Sportvrouw van het jaar'. Andere genomineerden in deze categorie waren tafeltennisster Kim Vermaas en roeister Karolien Florijn.

Voor grootmeester Van den Doel was het de derde keer in zijn carrière dat hij werd uitgeroepen tot Leids ‘Sportman van het jaar’. Roeier Stef Broenink en atleet Noah Schutte waren de andere genomineerden voor de prijs.

LSG Intellimagic veroverde in 2018 voor het eerst in het bestaan van de club (123 jaar) de landstitel en kreeg daarom de voorkeur van de jury boven ZVL-1886 vrouwenwaterpolo en Zorg en Zekerheid Leiden basketballteam.

Ron van der Wild, trainer bij waterpolovereniging AZC, werd de 'Sportcoach van het jaar'. Hij troefde zijn collega-waterpolotrainer Jacob Spijker (ZVL-1886) en tafeltenniscoach Gerard Bakker jr. (Scylla) af.