Het Leids Cabaret Festival introduceert dit jaar een nieuwe prijs die door vier Leidse studentenverenigingen wordt uitgereikt. Cabaretier Jochem Myjer heeft de prijs mede mogelijk gemaakt. De cabaretier steunt het festival jaarlijks.

Dat heeft Bunker Theaterzaken, dat het evenement organiseert, dinsdag bekendgemaakt.

De Studentenjuryprijs wordt uitgereikt door leden van Minerva, Quintus, Augustinus en SSR-Leiden. De winnaar van de nieuwe onderscheiding krijgt in augustus een optreden tijdens de EL CID, de Leidse introductieweek voor eerstejaars studenten.

Myjer kwam in aanraking met het vak doordat finalisten vroeger optraden op zijn school, het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Dit motiveerde hem om tijdens zijn studententijd mee te doen met het Groninger Studenten Cabaret Festival, waarna zijn carrière als cabaretier begon.

Het Leids Cabaret Festival geldt als een van de belangrijkste springplanken voor jong cabarettalent in Nederland. Onder meer Najib Amhali en Erik van Muiswinkel braken door na winst op het podium van de Leidse schouwburg.

Behalve de Studentenjuryprijs worden in Leiden traditiegetrouw ook een juryprijs en de publieksprijs uitgereikt. het festival is dit jaar tussen 11 en 16 februari.