Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan twaalf maanden voorwaardelijk geëist tegen een 35-jarige vrouw die ervan verdacht wordt dat ze op op 22 september vorig jaar in Leiden een brandbom tegen de woning van een nieuwe vriendin van haar ex-vriend gegooid zou hebben.

De vrouw had haar ex-vriend opgezocht, van wie ze dacht dat hij een nieuwe vriendin had. Toen ze bij het huis van die vrouw aankwam, gooide ze eerst een brandende lont richting het balkon. Die kwam niet ver en viel weer op de grond.

Vervolgens pakte ze een thuis geprepareerde brandbom, bestaande uit een fles brandbare vloeistof met een lont. Ook die wilde ze op het balkon gooien, maar de fles kaatste af en kwam terecht op een auto van een buurman. Het voertuig brandde uit en werd total loss verklaard.

Op dat moment is het nog niet te bewijzen dat de ex-vriendin iets met de brandbom te maken had, maar dat lukt wel als twee van haar vriendinnen zich na een tijdje bij de politie melden.

Vrouw wist ex-vriend te vinden middels gps-tracker onder auto

Zij zouden erbij geweest zijn toen de vrouw de brandbommen maakte, maar konden haar niet tegenhouden. "Heel dat huis gaat in de fik" en "Ik vermoord ze allebei, ze gaan er allebei aan", zou ze hebben gezegd.

In de tussentijd zou de vrouw ook al een keer de auto van haar ex-vriend hebben klemgereden en een andere dame in zijn gezelschap met een moersleutel hebben geslagen. Ze wist hem steeds te vinden, omdat ze onder zijn auto een gps-tracker geplaatst zou hebben.