De Leidense gemeenteraad heeft donderdagavond unaniem voor de komst van een nieuw binnenbad aan De Vliet gestemd. Dit bad van 35 bij 25 meter zal gerealiseerd worden in hetzelfde complex als de nieuwe schaatsbaan.

Het nieuwe zwembad zal worden verbonden met het reeds bestaande 50-meter buitenbad dat volledig wordt gerenoveerd. 

Het nieuwe sportcomplex wordt honderd procent klimaatneutraal, de ligweide blijft behouden en het binnenbad voldoet aan de internationale afmetingen voor een waterpolobad.

Zwem- en waterpoloclub ZVL-1886 mag gebruikmaken van een verenigingsruimte van 175 vierkante meter, maar krijgt niet de mogelijkheid om daar eigen horeca-activiteit te ontplooien.

ZVL-1886 weigert verenigingsruimte in gebruik te nemen

Daarover is de vereniging zeer ontstemd. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een brief naar sportwethouder Paul Dirkse gestuurd, waarin staat dat ZVL-1886 geen gebruik wenst te maken van de nieuwe verenigingsruimte. 

Voorzitter Frans Pot geeft daarin aan dat hij en zijn vereniging zich niet serieus genomen voelen. "De gemeente heeft slechts één keer een persoonlijk gesprek tussen de verantwoordelijk wethouder, de programmamanager van Combibad en het bestuur van ZVL-1886 gearrangeerd, maar daarin is alleen het onwrikbare standpunt van de gemeente naar voren gebracht”

"Het vertrouwen voor een verdere samenwerking is weg", schrijft Pot. "En spijtig genoeg ook het enthousiasme om gezamenlijk op te trekken in de realisatie en exploitatie van dit combibad."