Popcentrum Gebr. de Nobel gaat dit jaar verbouwen en pakt daarbij zowel de grote als de kleine zaal aan. Het bestuur hoopt daarmee ruimte te bieden aan vijftig extra bezoekers, waardoor de totale capaciteit op 800 mensen komt. Ook moet de verbouwing ervoor zorgen dat de bar beter gaat draaien.

Uit de kleine zaal verdwijnt de rookruimte waardoor zo'n twintig mensen in de zaal passen. In de grote zaal wordt het wandje tussen de bar en de dansvloer gesloopt.

Woensdagavond hield Gebr. de Nobel een zogenaamde stakeholdersbijeenkomst. Die werd geopend door wethouder Yvonne van Delft van cultuur en was bedoeld om de partners van het popcentrum bij te praten over de komende verbouwing en het lustrum.

In december is het vijf jaar geleden dat Gebr. de Nobel de deuren opende. Dan start ook het eerste lustrumjaar, waarbij een speciaal programma zal worden samengesteld. Het is nog niet bekend wie er komen.

Directeur Ruud Visser maakte woensdagavond ook de bezoekerscijfers van de afgelopen jaren bekend. Vorig jaar kwamen er zo'n 83.000 bezoekers naar het podium, waarmee de groei doorzet. In 2017 waren het 79.000 bezoekers, een jaar eerder bezochten 72.000 mensen het popcentrum.