De gemeente Leiden gaat maatregelen treffen om de verkeersveiligheid op de Hoge Rijndijk te verbeteren. Zowel op voor op lange als korte termijn heeft de gemeente maatregelen opgesteld.

Dat bevestigt de gemeente donderdag aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving door het Leidsch Dagblad. Aanleiding voor de maatregelen is de regelmaat in ongevallen die plaatsvinden op de Hoge Rijndijk, vooral op  het kruispunt bij de Kettingstraat.

Op korte termijn zal de gemeente de regeling in de verkeerslichten aanpassen. Als je linksaf slaat de Meerburgerkade in, zal het verkeer vanaf de Wilhelminabrug niet meer tegelijkertijd groen licht krijgen. De veiligheidstijden van de verkeersregeling worden daarnaast vernieuwd.

Voor op de lange termijn haalt de gemeente de Mobiliteitsnota aan. Hierin staat staat de Hoge Rijndijk veel verkeersbelasting krijgt en men vanuit de zijwegen lang moet wachten. De gemeente overweegt om het kruispunt met de Kettingstraat anders in te richten, maar hier moet nog een concreet plan voor worden opgesteld.