Het bestuur van de Stichting Topwaterpolo Leiden vraagt de Leidse gemeenteraad in een brandbrief om volgende week nog geen besluit te nemen over het al dan niet beschikbaar stellen van een eigen verenigingsruimte aan ZVL-1886 in het nieuwe sportcomplex aan de Vliet.

Afgelopen donderdag werd bij de commissiebehandeling duidelijk dat een meerderheid in de Leidse raad het voorstel van sportwethouder Paul Dirkse steunt om ZVL-1886 geen eigen verenigingsruimte te geven, waar de zwem- en waterpoloclub ook beschikking zou krijgen over een eigen horecavoorziening.

De raad neemt volgende week donderdag pas een officieel besluit.

"Het is faliekant onjuist om te verwachten dat een pachter aan een vereniging te allen tijde ruimte, tijd en betaalbare kosten zal bieden. Een pachter zal een commercieel meest voordelige invulling van tijd en ruimte kiezen", zo schrijft het bestuur van de Stichting Topwaterpolo Leiden aan de raadsleden.

"Daarmee wordt de vereniging in haar eigen verenigingsruimte zonder horeca in haar mogelijkheden sterk beperkt en kan de vereniging haar leden moeilijker bij elkaar brengen."