De Voedselbank in Leiden breidt donderdag haar dienstverlening uit. Om ook mensen die niet gemakkelijk zelf naar de voedselbank kunnen komen, toch te kunnen helpen.

Wekelijks krijgen een kleine vierhonderd huishoudens een voedselpakket van de Leidse Voedselbank, maar voorzitter Karel van Schie denkt dat er meer mensen zijn die wel in aamerking komen voor hulp van de voedselbank maar dat niet doen om verschillende redenen.

In eerste instantie is de bezorgservice een pilot van vier maanden. Met de eigen bezorgdienst wil de Voedselbank zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken en ondersteunen.

Ouderen, chronisch zieken of mensen die om een andere reden niet in staat zijn zelf te komen, en in hun omgeving niemand hebben die voor hun een pakket kan ophalen, kunnen een beroep doen op deze bezorgdienst.

Radius ondersteunt het initiatief van de Voedselbank door één van haar koelauto’s voor de bezorging beschikbaar te stellen. Stichting de Carolusgulden heeft zich bereid verklaard om voor het eerste jaar de vervoerskosten voor haar rekening te nemen.