Business Club Leiden (BCL) is op zoek naar een nieuwe 'Leidenaar van het Jaar'. Iedereen die zich voldoende Leidenaar voelt, mag de hele maand november iemand nomineren voor de verkiezing.

De personen met de meeste stemmen komen op een shortlist. De BCL-leden mogen daaruit vervolgens de 'Leidenaar van het Jaar' 2018 kiezen. 

De winnaar ontvangt op 8 januari tijdens de BCL nieuwjaarsreceptie de bronzen buste van de Jonge Rembrandt. Leidenaren kunnen mensen nonimeren die bijvoorbeeld opvallende prestaties hebben geleverd of worden bewonderd in de regio. 

BCL benoemt sinds 2012 jaarlijks een opvallend persoon tot 'Leidenaar van het Jaar'. Afgelopen verkiezing mochten voor het eerst ook niet-leden stemmen. De procedure was toen omgekeerd: de BCL’ers kozen de shortlist en ‘de stad’ mocht meestemmen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

De eerdere winnaars Jochem Myjer (2012), Armin van Buuren (2013), Henry Lenferink (2014), Robert Strijk (2015), Emile van Aelst (2016) en Gerard van den Berg (2017) zijn uitgesloten voor de eer.