De meerderheid van de gemeenteraad van Katwijk wil niet meebetalen aan een langere Leidsche schaatsbaan. Dat blijkt uit de commissiebehandeling van donderdagavond.

Alleen het CDA en twee eenmansfracties zijn voor het beschikbaar stellen van de gevraagde 388.000 euro. Dit komt neer op negen van de 33 zetels die de Katwijkse raad telt.

Sportwethouder Dirkse van Leiden wil een dezer dagen de balans opmaken met de andere medestanders. Dat zijn naast Leiden ook de gemeenten Zoeterwoude, Teylingen en Kaag en Braassem.

Die drie gemeenten hebben samen 452.000 euro toegezegd om het verschil in kosten tussen een 250-meterbaan en een baan met rondjes van 333 meter te helpen overbruggen. De gezamenlijke schaatsverenigingen hebben nog eens zo’n 230.000 euro bijeen weten te halen met allerlei acties. Dat komt echter bij lange na niet in de buurt van de benodigde 3,2 miljoen euro.

Naast Katwijk moeten de gemeenteraden van Alphen aan den Rijn en Oegstgeest nog formeel besluiten of ze wel of niet mee betalen. In beide plaatsen ligt er een negatief besluit van het college van burgemeester en wethouders.