De bewoners van Merenwijk zullen meer worden betrokken bij het besluitproces voor de vernieuwing van het gebied bij winkelcentrum De Kopermolen. "Samen met Merenwijkers wordt nu een beter plan gemaakt," meldt de gemeente. Onder meer zal een inloopbijeenkomst worden georganiseerd. 

Plannen voor torenflats in het Merenwijkpark zorgden een jaar geleden voor veel onrust in de Merenwijk.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar werd het een belangrijk thema en inmiddels zijn alle bestaande plannen van tafel en begint de gemeente samen met eigenaar VORM met schone lei aan een nieuw proces.

Het vormt de start van een "denk en doe mee-traject". Tijdens dat traject wordt een zogenaamd gebiedspaspoort opgesteld, waarin de visie en de spelregels voor de ontwikkelingen in het gebied worden beschreven.

De gemeenteraad moet dit gebiedspaspoort uiteindelijk goedkeuren. Alle (bouw)plannen moeten daarna aan dit gebiedspaspoort voldoen.

De inloopbijeenkomst wordt gehouden op maandag 8 oktober in Kerkelijk Centrum De Regenboog. Ook kunnen Merenwijkers online een vragenlijst over de ontwikkelingen invullen.