Studentenvereniging Minerva moet de interne 'Corpswet' aanpassen om een einde te maken aan grensoverschrijdende incidenten met drank, drugs, geweld en seks. Het bestuur kondigt om die reden een 'cultuurprogramma' aan om de cultuur binnen de vereniging te verbeteren.

De afgelopen maanden deed een advocatenkantoor onderzoek naar de verenigingscultuur van Minerva, meldt het NRC zaterdag.

Op basis van het onderzoek heeft het advocatenkantoor een lijst met aanbevelingen verstuurd naar het bestuur van het corps. De mail en de aanbevelingen zijn in handen van de krant.

Onder meer wordt gesproken over de drankcultuur van de vereniging. Aanbevolen wordt dat leden niet meer gedwongen mogen worden om alcohol te drinken en eerstejaars niet meer verplicht kunnen worden om twee keer per week naar borrels te komen.

Aanbevelingen voor dezelfde normen en waarden

De aanbevelingen bestaan uit 31 wijzigingsvoorstellen. Dit moet ervoor zorgen dat het corps dezelfde normen en waarden naleeft en dat de interne regels "kritisch moeten worden herzien". Deze cultuuromslag zou een einde moeten maken aan grensoverschrijdende incidenten.

Wat voor grensoverschrijdende incidenten hebben plaatsgevonden, is niet bekend. Wel worden de zogenaamde 'bilnaad-adjes' genoemd, waarbij een corpslid bier moet drinken dat door de bilnaad van een ander corpslid wordt gegoten.