De gemeente Leiden begint naar verwachting in de week van 10 september met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het terrein van voetbalvereniging DoCoS in sportpark De Morsch.

Het natuurgras op veld 2 wordt dan vervangen door een duurzame kunstgrasvariant. Ook de naastgelegen rugbyvereniging DIOK gaat gebruik maken van het veld. Met het extra kunstgrasveld kunnen beide clubs het groeiende ledenaantal opvangen en trainings- en wedstrijdcapaciteit uitbreiden.

Naast het vervangen van het veld, wordt er ook nieuwe LED-verlichting bij het veld aangelegd en worden er nieuwe kleedkamers geplaatst. De eerder ingetekende brug naar het terrein van DIOK bleek overbodig, waardoor er ook twee tijdelijke rugbykleedkamers worden geplaatst.

Volgens de planning kunnen het veld, de verlichting en de kleedkamers medio november in gebruik worden genomen. Tijdens de werkzaamheden maakt DoCoS gebruik van de kunstgrasvelden van de vorig jaar gestopte vereniging GOL Sport aan de Boshuizerkade en de nieuwe fusieclub Sporting Leiden, dat ook in Sportpark De Morsch is gevestigd.