De vijf grootste studentenverenigingen van Leiden hebben dit jaar na de introductieweek weer meer nieuwe leden mogen verwelkomen dan vorig jaar. Vorig jaar kregen ze 1432 aanmeldingen, dit jaar zijn dat er 1549.

Naar verwachting hebben ook nog eens zo’n 1500 nieuwe leden zich ingeschreven bij de kleinere verenigingen. Dit jaar had de EL CID-week bijna 3600 deelnemers.

LSV Minerva heeft met 515 nieuw leden de grootste instroom. Daarna volgen LVVS Augustinus (392), ALSV Quintus (300), SSR-Leiden (230) en VSL Catena (112). Daarbij moet worden vermeld dat Augustinus en SSR in zowel 2017 als 2018 een ledenstop hebben ingevoerd.

Voorzitter Kirsten Lelieveld van de Plaatselijke Kamer van Vereniging (PKvV) juicht de ontwikkeling toe. "We zijn als PKvV blij om te zien dat nieuwe lichting studenten er elk jaar weer in grote getale voor kiest om lid te worden bij een van de vele verenigingen die het Leidse studentenleven rijk is om zo het beste uit hun studententijd te halen."

De cijfers van de overige verenigingen, zoals religieuze, culturele, internationale, muziek- of sportverenigingen, zijn nog niet allemaal bekend, maar op basis van afgelopen jaren is de inschatting van de PKvV dat er meer dan 3000 nieuwe studenten in de introductieweek lid zijn geworden van een studentenvereniging.