We Are Leiden is op zoek naar schippers met eigen boten voor Kick-off op zondag 26 augustus. De stichting die vanaf 2017 diverse projecten in Leiden organiseert, zoekt mensen die nieuwkomers en locals door de Leidse grachten willen varen met hun boot.

Ook is het platform op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met onder andere de lunch en op- en afbouwen.

Deze maand organiseert We Are Leiden de tweede editie van Kick-off. Tijdens het evenement geven 150 Leidenaren een persoonlijke rondleiding door Leiden aan 150 nieuwkomers van de stad. De organisatie hoopt daarmee dat de nieuwkomers niet alleen de Leidse binnenstad krijgen te zien, maar ook de minder toeristische plekken.

Vorig jaar organiseerde We Are Leiden de rondleidingen voor het eerst. Tijdens deze editie gingen de deelnemers onder meer langs Leidse musea, een bierproeverij en de Hortus Botanicus.

Stichting Stadsprogrammering organiseert vanaf 2017 diverse projecten waarbij bijzondere ontmoetingen centraal staan, onder de naam We Are Leiden. Vorig kalenderjaar werd de stichting vanuit het cultuurfonds Leiden opgericht en in het najaar van 2017 ging het volledig verder onder de naam We Are Leiden.

Het evenement op zondag 26 augustus duurt van 13.00 uur tot 20.00 uur.