Hulpdiensten zijn zondagochtend uitgerukt naar een studentenpand aan het Pieterskerkhof in Leiden, omdat werd vermoed dat er een gaslek had plaatsgevonden. Een bewoner van het pand meldt aan NU.nl dat er sprake was van miscommunicatie.

Rond 6.50 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd dat er iets mis was in de woning. Ambulance, brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse. 

Eerder werd gemeld dat het zou gaan om een incident met gevaarlijke stoffen, maar een bewoner van de woning spreekt dit tegen. Hij legt uit aan NU.nl dat een van de bewoners bij een huisgenoot had aangeklopt omdat hij zich niet goed voelde. Hij was bleek en erg zwak.

De huisgenoot schrok van de toestand van de zieke man en belde een huisartsenpost. Toen dit te lang duurde, belde hij 112. De man was dusdanig in paniek door de toestand van zijn zieke huisgenoot dat hij aan de telefoon flauwviel.

Meldkamer vermoedde een gaslek

De meldkamer dacht volgens de bewoner dat er mogelijk sprake was van gaslek en stuurde meerdere hulpdiensten naar het pand. De zieke huisgenoot is nagekeken in de ambulance en heeft vermoedelijk een voedselvergiftiging opgelopen.

De huisbewoner benadrukt dat iedereen het goed maakt. De zieke man heeft nog geslapen na het voorval en het gaat iets beter met hem.