De gemeente Leiden gaat de fietsenstalling onder het Rijnsburgerviaduct vervangen door een brommer- en scooterstalling. Daarmee wil de gemeente het probleem van overvolle vakken bij Leiden Centraal oplossen. Vanaf 27 augustus biedt de nieuwe stalling plek aan maximaal zestig brommers of scooters.

Veel brommers en scooters staan nu buiten de vakken waardoor ze de calamiteitenroute van de hulpdiensten blokkeren. Omdat deze route altijd vrij moet blijven, is een nieuwe stalling voor brommers en scooters noodzakelijk.

De uitbreiding van het aantal plaatsen voor brommers en scooters betekent dat de fietsenstalling onder het  Rijnsburgerviaduct, naast het SVB-gebouw, vanaf 16 augustus verdwijnt. Daarna worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de stalling geschikt te maken voor brommers en scooters. Fietsen die er na 16 augustus nog staan worden verwijderd.

Fietsers kunnen voortaan hun fiets plaatsen op het Morssingelterrein of op de Trafolocatie, tussen het busstation en de kweektuin. Vanaf het voorjaar van 2019 kunnen fietsers hun fiets in de Lorentz-fietsenstalling zetten. Deze bewaakte, ondergrondse stalling gaat plaats bieden aan 4.800 fietsen.