Illusionist Victor Mids treedt op tijdens de Nacht van Ontdekkingen. Het evenement dat voorheen 'Nacht van Kunst & Kennis' heette, vindt plaats op 15 september in Leiden.

Het wetenschaps- en cultuurfestival in de Leidse binnenstad heeft dit jaar een uitgebreid programma met verschillende acts op het snijvlak van cultuur en kennis. Dit jaar stelt de Leidse Universiteit meer van haar locaties ter beschikking en ook nieuwe locaties zijn aan het festival toegevoegd.

Nieuwe podia zijn te vinden in het P.J. Vethgebouw en de Faculty Club, Old School en Gravensteen, naast de al bekende locaties zoals de Sterrewacht, Hortus botanicus en het Academiegebouw. Hier vindt het wetenschapsprogramma plaats met lezingen van tientallen Leidse wetenschappers waaronder Vincent Icke en Carlo Beenakker.

Op het Pieterskerkplein vindt een spectaculair programma plaats met Mids als publiektrekker en een afsluitende act van het Blauwe Uur. Om de hoek op de Nonnenbrug kunnen aanwezigen proberen binnen vijftien minuten te ontsnappen uit een tijdscapsule.