De 37ste editie van het gratis festival Werfpop vindt zondag plaats in het Leidse Hout. Wat is er zoal te doen? Een overzicht van alle optredens en activiteiten.

Het festival gaat zondag om 13.00 uur van start, met om 13.15 uur het eerste optreden van rockband VENHILL uit Alphen aan den Rijn.

Later op de dag zullen onder meer hiphopgroep De Likt en rapper Kraantje Pappie op de planken staan. Ook treden Joost van Bellen, Klangstof en Paceshifters op. Om 23.00 uur zal het festival weer ten einde komen.

Naast de optredens kunnen festivalbezoekers ook een kijkje nemen op de festivalmarkt en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd.

De ingang van het festival is te vinden bij het pad bij de vijver, richting het Theehuis. De gemeente Leiden heeft dit pad verbreed zodat bezoekers zondag beter naar binnen kunnen, meldt de organisatie.

Bereikbaarheid

De Leidse Hout is op tien minuten loopafstand van Leiden Centraal. Ook kunnen bezoekers een busrit van twee minuten nemen.

Mensen die met de auto willen komen, worden door de organisatie aangeraden om dit te heroverwegen. Parkeren in de omliggende woonwijken en bij het Diaconessen Ziekenhuis is streng verboden.

Weersverwachting

Naar verwachting zal het tussen de 20 tot 24 graden worden, zegt Weeronline. In de ochtend is het bewolkt, maar dat lost door de loop van de ochtend op. 's Middags is het zonnig met enkele stapelwolken.

Ecoglazen

Werfpop zal ook de plek zijn voor een gemeenteproef met ecoglazen. Voor het eerst zal een grootschalig Leids festival gebruik maken van de hardplastic glazen.

Deze proef past bij het coalitie-akkoord gesloten door D66, Groenlinks en PvdA, waarin is afgesproken dat alle Leidse evenementen van ecoglazen gebruik moeten gaan maken. De gemeente staat garant voor extra kosten en eventueel omzetverlies.