ProRail begint in de nacht van zondag op maandag aan de eerste voorbereidingen van een grote spoorvernieuwing rond Leiden Centraal. Het bedrijf vervangt 55 wissels, haalt 28 wissels weg en vernieuwd twee kilometer aan rails, dwarsliggers en ballast. 

Het werk wordt verspreid over twee jaar om zo veel mogelijk hinder voor reizigers te voorkomen. De eerste grote werkzaamheden vinden plaats van donderdag 16 tot maandagochtend 20 augustus om 5.00 uur.

In de komende weken vinden voorbereidende werkzaamheden plaats zoals het klaarzetten van materiaal en het inrichten van werkplaatsen. Hierdoor onstaat in sommige gevallen hinder. Omwonenden ontvingen daarover een brief.

De komende weken is aannemer Strukton al geregeld ’s nachts bezig met voorbereidende werkzaamheden, zoals het klaarzetten van materiaal en het inrichten van werkplaatsen.

Lammenschans

Ook deze voorbereidende werkzaamheden zijn zichtbaar en kunnen in sommige gevallen hinder veroorzaken. Omwonenden hebben een brief ontvangen met uitleg over de werkzaamheden en met informatie over waar zij terecht kunnen met vragen of opmerkingen.

ProRail werkt ook in de buurt van station Lammenschans aan vernieuwingen van het spoor. Van 11 tot en met 16 augustus en van 6 tot en met 7 oktober 2018 vernieuwt de spoorbeheerder een hogesnelheidswissel en sporen. De voorbereidingen van deze werkzaamheden beginnen op 15 en 16 juli.