De eerste 1.000 eerstejaars studenten hebben zich ingeschreven voor de EL CID-week. De organisatie van de introductieweek hoopt dat dat aantal toeneemt tot 3.650 inschrijvingen.

De EL CID-week is de officiële introductieweek van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Nieuwe studenten maken kennis met de stad, het studentenleven en de universiteit. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een informatiemarkt, springkussenfestival, champagnebrunch, kroegentocht en een music night.

Deelnemers aan de EL CID hoeven niet te vrezen voor ontgroening. Wel is er dit jaar sprake van 'vergroening'. "We gaan dit jaar overstappen op hardplastic bekers die herbruikt kunnen worden. De informatie die deelnemers zoals elk jaar krijgen komt dit jaar niet op papier, de flyers worden zoveel mogelijk vervangen door een mobiele app", verklaart commissielid Peter Jongste.

Tot slot worden de traditionele tasjes met goodies op de bodem voorzien van de tekst: gebruik mij opnieuw. Jongste: "We proberen zo te werken aan de bewustwording van de studenten."