Peter van Dalen is per 1 juli de nieuwe directeur van DZB, de uitvoeringsorganisatie voor de participatiewet in de Leidse regio. Hij neemt het stokje over van interim-directeur Michael Tirion die de functie comineerde met het managerschap bij Leerwerkbedrijven.

Van Dalen werkte sinds 2013 als directeur/bestuurder bij de Rotterdamse Stichting IJsselwijs. Daar heeft hij in het kader van de participatiewet goede resultaten behaald door mensen aan werk of vrijwilligerswerk te helpen.

''Werk is het beste medicijn. Daar geloof ik in'', zegt Van Dalen. ''Samen met de medewerkers van DZB, gemeente Leiden en de partners van DZB wil ik echt het verschil maken voor die mensen die dat nodig hebben.''

De nieuwe directeur wil zich inzetten voor een stevige doorontwikkeling van DZB. ''We moeten een betrouwbare partner in Leiden en omgeving zijn. Ik werk vanuit de gedachte: als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen. Als bruggenbouwer en initiatiefnemer, met visie en enthousiasme wil ik dit gaan doen. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan''.

DZB is de brug tussen het bedrijfsleven en werkzoekenden. Jaarlijks komen er ongeveer 800 mensen binnen met een uitkering, die op zoek zijn naar werk.