Meer dan 900 leerlingen van de Lorentzschool liepen woensdagochtend rondjes tijdens de jaarlijkse sponsorloop. De opbrengst gaat, net als vorig jaar, naar de Tika Foundation, die zich inzet voor kansarme kinderen in Nepal. 

Daarvoor werd een deel van de Professoren- en Burgemeesterswijk tijdelijk afgesloten voor auto’s. De start en finish van de sponsorloop waren zoals ieder jaar bij het plein van de De Laat de Kanterstraat. 

''In Nepal gaan veel kinderen niet naar school. Hun ouders werken extreem lange dagen, maar vaak is er niet genoeg geld voor eten, en al helemaal niet voor schoolgeld'', zegt Désirée de Blok-Hendriks, secretaris van de TIKA-foundation in Nederland. ''Kinderen zoeken hun eten dus op straat, al zwervend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Een situatie die wij onacceptabel vinden.''

Het Banepa-project steunt de ouders van in totaal 45 kinderen zodat zij met een gevulde maag naar school kunnen. Ze leren lezen en schrijven, waardoor de kans op een beter betaalde baan veel groter wordt. Zo kunnen deze kinderen straks goed voor zichzelf zorgen én voor hun familie. Vorig jaar liepen de leerlingen van de Lorentzschool zo’n 15.000 euro bij elkaar. De opbrengst van dit jaar wordt op 6 juli bekendgemaakt tijdens het slotfeest van de school.