De Leiden Marathon gaat zondag gewoon door. De temperaturen lopen net als zaterdag hoog op en dat zorgt voor extra risico's, waardoor de gemeente in nauw overleg is met de organisatie.

"Het overleg gaat vooral over wat te doen als het onverhoopt toch mis gaat", zegt burgemeester Lenferink. “Van afgelasten is geen sprake.”

Organisator Tjeerd Scheffer gaat af op wat deskundigen zijn team kunnen vertellen. "Er worden echt geen problemen verwacht. Meteorologen houden het nog steeds op een maximumtemperatuur van 25,9 graden en een luchtvochtigheid van 53 procent. Dat is laag en onder de zogenaamde WBTG-waarden. De medische commissie maakt zich vooralsnog geen zorgen."

De ontwikkelingen worden met militaire precisie gevolgd door de marathon-organisatie in samenwerking met de gemeente en de verschillende hulpdiensten.

"Elk uur is er een 'schouw', waarbij we de stand van zaken doornemen", vertelt Scheffer. "Dat doen we trouwens elk jaar wel, maar nu wordt dat wel extra strak georganiseerd in verband met het verhoogde risico."