De aula van de historische begraafplaats Groenesteeg is donderdag geopend. De afgelopen maanden is de aula helemaal opgeknapt en voorzien van een verflaag in de oorspronkelijke kleuren.

In 2016 is besloten om de rijksmonumentale aula op te knappen. Deze opknapbeurt werd mede gefinancierd door overgebleven geld uit de restauratie van de begraafplaats zelf.

De Stichting Universitaire Woonwijk Boerhaave zal de gerenoveerde aula namens de gemeente Leiden exploiteren door middel van verhuur van de ruimten. Eerder zette de gemeente het gebouw in de etalage, maar is daar enkele jaren geleden op teruggekomen.

Bij de heropening van de aula vertelde Suzanne Fischer over het kleurgebruik bij de renovatie van de aula. Fischer heeft haar eigen bureau voor bouwhistorisch- en kleuronderzoek en was ingehuurd om de authentieke kleuren van de aula terug te brengen.

Na de officiële openingshandeling gaf bestuurslid Lodewijk Kallenberg van de Stichting tot instandhouding van de begraafplaats Groenesteeg Leiden een korte voordracht over de aula en haar bewoners.