Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag in Leiden gevierd met een gratis feest op Het Hooglandse Kerkplein. Naast dit feest is er nog meer te beleven in de stad.

Om het feest te organiseren hebben Café De Uyl van Hoogland, De Collectie en Bar Lokaal de handen ineengeslagen. Van 11.00 tot 23.30 uur treden er verschillende artiesten op.

Zo zal Kees van Hondt het spits afbijten. Hij wordt gevolgd door Dean and the Moonboys, SEBBA en The Local 6.

Ook voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Zo kunnen kinderen kijken naar een voorstellen van Jan en Katrijn bij Het Leids Poppentheater. Bij Repair Kid kunnen techneuten proberen om iets nieuws te creëren van oude apparaten. En ook bij Technika10 kunnen kinderen creatief aan de gang.

Rollend Genieten, Karelsbiofriet Leiden en Lenja’s Crêpes Corner verzorgen met een foodtruck het eten op Het Hooglands Kerkplein.

Caribische Deuntjes

Houd je van meer exotische muziek? Koetshuis de Burcht en Grand Café de Burcht organiseren een gratis dansfeest met 'Caribische deuntjes'.

Entree is gratis en naast dj’s is er ook een liveband aanwezig.

Liberty Tour

In de nacht van 4 op 5 mei wordt het bevrijdingsvuur aangestoken in Wageningen. Vervolgens brengen een estafetteploeg en de Band of Liberation het vuur met een fakkel langs andere provincies in Nederland. De route voert de stoet ook langs Leiden.

Om 12.00 uur komt de colonne aan het Leidense Rapenburg.

Braderie en streekmarkt

Van 9.00 tot 17.00 uur staat de streekmarkt op de Doezastraat en Herenstraat. Daar kun je producten kopen zoals kaas, zuivel, honing, groente, worst en fruit.

Om 10.00 uur opent een braderie op het Vijf Meiplein.

Weersverwachting

Het weerbericht voor zaterdag ziet er gunstig uit. Naar verwachting schijnt de zon de hele dag volop. Het wordt zo’n 21 graden.