De gemeente Leiden pakt hun eigen fietsregime aan. Zo wordt de plek waar fietsenstallingen staan uitgebreid, maar kunnen tegelijkertijd fietsen die verwijderd zijn na 42 dagen verkocht worden.

Foutgepakeerde fietsen in en rond Leiden Centraal worden al jaren verwijderd, waarna ze voor 26 euro teruggehaald kunnen worden in het depot aan de Willem Barentszstraat.

Het gebied waar fietsen worden weggehaald, wordt vanaf dinsdag uitgebreid. De afgelopen weken zijn er 660 rekken bijgekomen. Voor bromfietsen, scooters en fietsen die niet in de rekken passen is naast de taxistandplaats een speciaal gebied ingericht om ze te stallen.

Fietsers die vanaf dinsdag geen gebruik maken van de fietsenstallingen op de Stationsweg of het Morssingelterrein, krijgen te maken met de 'Fiets Fout = Fiets Weg' regel. Foutgeparkeerde fietsen die vanaf dinsdag verwijderd worden zullen 42 dagen in het depot blijven. Daarna zet de gemeente ze in de verkoop.

De gemeente zet foto’s van alle uit de restrictiegebieden verwijderde fietsen op een speciale website van het fietsdepot.