De Garenmarkt is tijdens het komende Leidens Ontzet opnieuw niet beschikbaar voor evenementen vanwege de bouw van een ondergrondse parkeergarage. Daarom vindt er weer op de Kaasmarkt een feest plaats aan de vooravond van Leidens Ontzet.

Dit keer wordt dat georganiseerd door de 3 October Vereeniging.

Vorig jaar werd de Kaasmarkt ook al gebruikt voor een feest op 2 oktober. Dit feest zou toen oorspronkelijk op het dak van de Hoogvlietparkeergarage plaatsvinden, maar het dak bleek op het laatste moment niet sterk genoeg om een menigte te dragen.

Daarop werd uitgeweken naar de Kaasmarkt, tot verbijstering van omwonenden en de wijkvereniging die door de korte tijd tussen vergunningverlening en feest alleen achteraf bezwaar konden maken.

Alternatieve locaties

De burgemeester gaf de vergunning toen af omdat het vanwege de veiligheid in de stad noodzakelijk was om de Kaasmarkt als extra evenementenlocatie ter beschikking te stellen.

Andere activiteiten die normaal gesproken op de Garenmarkt worden gehouden, krijgen ook weer een alternatieve locatie. Het Minikoraal en de Pleintaptoe zullen net als vorig jaar plaatsvinden op het terrein van sportvereniging Trigon aan de Cronesteinkade, het straattheater komt in het Van der Werfpark of in de Doezastraat.