Burgemeester Henri Lenferink heeft donderdag dertien inwoners van de stad Leiden een lintje opgespeld voor hun bijzondere verdiensten in de stad.

Het gaat vooral om vrijwilligers, maar ook om een hoogleraar van de Universiteit Leiden. Het merendeel van de gedecoreerden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, namelijk elf inwoners.

Eén persoon werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en er werd één inwoner benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Van de dertien onderscheidingen gingen er drie naar een vrouw en tien naar een man. 

De oudste persoon die een lintje kreeg, is geboren in 1937 in Den Haag en de jongste is geboren in 1963, te Roermond. Drie van de gedecoreerden komen uit dezelfde familie.

Landelijk

Bij de jaarlijkse lintjesregen hebben 1.049 vrouwen en 1.863 mannen donderdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Het merendeel van de gedecoreerde personen in Nederland komt uit de provincie Zuid-Holland, het gaat hier om 574 in totaal. Hierna volgt Noord-Brabant met 530 personen en Gelderland met 351 personen.