Nederland kleurt op 27 april oranje tijdens Koningsdag. Maar de verjaardag van koning Willem-Alexander wordt in elke stad anders gevierd. NU.nl zet festiviteiten op een rij die gratis te bezoeken zijn in Leiden.

Everybody Get On The Discobus

De Discobus komt tijdens Koningsnacht- en dag naar de Karnemelksbrug bij ’t Gangetje. In deze bus is speciaal voor de gelegenheid een podium ingebouwd. DJ’s draaien ‘hits van toen en nu’ en artiesten als Erik Lourenssen, DJ Size en Ministers van Chille Zaken verzorgen optredens.

Waar? De karnemelkbrug (bij de Nieuwe Rijn & Botermarkt)
Wanneer? Koningsnacht van 20.00 tot 01.00 uur, Koningsdag van 15.00 uur tot 00.00 uur.
Vanaf 18 jaar en ouder

Koningsdag op de Nieuwe Rijn

De Koornbeursbrug wordt omgebouwd tot podium tijdens Koningsdag- en nacht en op het water aan de zijde van het stadhuisplein drijft een publiekspodium.

Op Koningsnacht trapt Funky Risotto & The Tour het evenement af. Een dag later is Leidse zanger Barry Badpak één van de smaakmakers. Hij scoorde hits als Kamelenteen en Disco Machen.

Verder treden O’NINE, Vangrail en Royal Beat op.

Waar? De Koornbeursbrug
Wanneer? Koningsdag, vanaf 20.00 uur en Koningsnacht van 15.00 tot 23.00 uur
Vanaf 18 jaar en ouder

Koningsdagspellen

Wijk Zuidwest 100 organiseert een spellenmiddag op Koningsdag. Onderdelen zijn de kinderspelen (van 3 tot 12 jaar), een balonnenwedstrijd, het rad van avontuur, ringsteken, springkussen en volleybal.

De dag zal worden afgesloten met een barbecue.

Waar? Wijk Zuidwest 100
Wanneer? Koningsdag, vanaf 09.00 uur
Voor alle leeftijden

Maandag 30 april tussen 12.45 en 13.45 uur kan je via NUjij live al jouw vragen over vijf jaar Willem-Alexander als koning stellen aan historicus en auteur Han van Bree. Stuur hier nu alvast je vragen in.