Er zijn mogelijk nieuwe bestuursleden gevonden voor de Leidse voetbalclub LV Roodenburg. Zonder nieuw bestuur zou de club maandagavond opgeheven worden. 

Maandagavond wordt tijdens een extra buitengewone ledenvergadering bekend gemaakt over er een nieuw bestuur gevonden is, meldt het demissionaire bestuur van de voetbalclub op Facebook. De club is opgericht in 1927 in Leiden Noord en heeft rond de vierhonderd leden.

Bronnen vanuit de club hebben aan Sleutelstad gemeld dat er nieuwe bestuursleden zijn gevonden. De beoogde nieuwe voorzitter zou Leon Kloos van de jeugdafdeling zijn. Trainer Nouri Essaoui van de zondagtak volgt dan Kloos op als jeugdvoorzitter.

Het bestuur trad afgelopen december terug en deed een oproep voor nieuwe bestuursleden. Het bestuur meldde toen dat de vereniging zou worden opgeheven als er in maart geen nieuwe kandidaten zou zijn. 

De club heeft onderhand diverse problemen, zoals schulden bij de gemeente, te weinig leden en onvoldoende jeugd om door de gemeente als 'vitale vereniging' te worden gezien. Clubs die op 1 juli 2018 niet vitaal zijn verliezen het recht op eigen voorzieningen als velden, kantine en verenigingsruimtes.

De vergadering begint om 20.00 uur in de kantine van Roodenburg.