Vrijwel alle partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden hebben zich uitgesproken tegen de bouw van woontorens bij de Kopermolen. 

Eind vorig jaar gaf Van der Vorm Vastgoed te kennen de torens te willen bouwen, waarvan eentje een hoogte van honderd meter zou moeten hebben. Geen enkele politieke partij denkt echter dat er een woontoren van honderd meter  komt in het wijkpark achter de Kopermolen.

Herontwikkeling van het winkelcentrum staat centraal, waarbij sommige partijen wel iets zien in de complete sloop van de Kopermolen om er een nieuw winkelcentrum neer te zetten met auto's onder de grond en woningen er bovenop.

De VVD heeft nog de minste weerzin tegen woontorens op die plek in de Merenwijk. Ook lijsttrekker Paul Laudy denkt weliswaar niet dat de toren in het park komt en ook niet dat de toren zo hoog wordt, maar is niet op voorhand tegen.

Overigens is het hoogste woongebouw dat Leiden nu heeft de Stadswachter bij het Bevrijdingsplein. Die is 72,5 meter hoog. Alleen de schoorsteen van de E.ON energiecentrale aan de Langegracht torent met 80 meter hoger boven het Leidse maaiveld uit.