De lokale CDA heeft zondag de eerste Politiek071 Cup, gehouden bij voetbalvereniging Lugdunum, gewonnen. In toernooivorm streden zes Leidse politieke partijen en een gecombineerd Leids persteam om de roem. 

Op doelsaldo bleef het CDA de D66 net voor, beide partijen haalden dertien punten. Derde werd PvdA met tien punten. 

Het toernooi werd georganiseerd door Sleutelstad en Leidenamateurvoetbal, met Lugdunum als gastheer. Het was de bedoeling te ontspannen en aan de teamgeest te werken voor de verkiezingsstrijd los zou gaan. 

De teams bestonden vaak uit (bestuurs)leden van de partijen en (kandidaat)raadsleden.

Fanatieke aanhang

Bij CDA en D66 gingen zelfs de lijsttrekkers voorop in de strijd en dat resulteerde uiteindelijk in de eerste en tweede plaats.

De fanatieke aanhang langs de kant bij D66 had de beste motivatie voor hun sportwethouder en lijsttrekker Paul Dirkse gevonden: "Elk doelpunt is een zetel", klonk er regelmatig. Dat werkte, want Dirkse was verantwoordelijk voor veel doelpunten. En dat terwijl hij oorspronkelijk alleen langs de kant zou blijven staan.

Voetballiefhebber 

Bij het CDA nam lijsttrekker Joost Bleijie zijn team op sleeptouw. Dat hij een fervent voetballiefhebber is wisten de meeste mensen wel, maar ook op het veld liet hij zijn vaardigheden zien. Meer dan eens werd een keeper vakkundig uitgekapt voordat de bal in het net belandde.

Alle partijen hadden hun best gedaan naast nieuwe gezichten wat bekenden uit de Leidse politiek op te te stellen. Zo deden onder andere Yvonne van Delft en Ashley North (GroenLinks), Martijn Otten (PvdA), Ton Rovers en Thomas van Halm (SP), Juliette Gillissen als bevlogen coach van de VVD,  Eric Krijgsman (D66) en Julius Terpstra (CDA) mee. Het persteam bestond uit een afvaardiging van Sleutelstad, Leidenamateurvoetbal en het Leidsch Dagblad.