D66 Leiden krijgt toch geen campagnepand in het Trouwstraatje. Het beoogde pand in de Koornbrugsteeg blijkt een horecabestemming te hebben.

"Daardoor kunnen we het niet voor iets anders gebruiken", meldt lijsttrekker Paul Dirkse. 

De kick-off van de campagne vindt aanstaande zaterdag plaats in HUBspot aan de Langegracht 70. Om 16.00 uur wordt de verkiezingscampagne ingeluid. 

Dirkse ziet een groene en duurzame stad, het Leidse onderwijs en gratis sporten voor Leidse kinderen in groep 4 en 5 als de belangrijkste speerpunten van D66 Leiden. 

Naast deze punten noemt de partij ook de regionale samenwerking nadrukkelijk in het programma. De partij gaat zich de komende jaren inzetten voor een fusie tussen Leiden en de regiogemeenten.

Grootste partij

Lijsttrekker Dirkse wordt op de kanidatenlijst gevolgd door respectievelijk Amela Halilovic en zittend raadslid Susannah Herman. Bekijk hier de volledige lijst. 

D66 Leiden is momenteel met twaalf zetels in de Leidse gemeenteraad vertegenwoordigd. Hierna volgt de PvdA met vijf zetels.

De D66 werd bij de landelijke verkiezingen in maart van vorig jaar de grootste partij in de Sleutelstad. De partij kreeg 20,9 procent van de stemmen. Hierna volgde GroenLinks met 16,9 procent.