Het treinverkeer tussen Leiden en Schiphol is vrijdagmiddag hervat na reparatie van de kapotte bovenleiding. Sinds donderdag was geen treinverkeer mogelijk. 

In plaats van treinen zette de NS stopbussen in tussen Leiden, Sassenheim, Nieuw Vennep en Hoofddorp. Vanaf 16.00 uur rijden de treinen weer volgens dienstregeling. 

De stormhinder op het spoor duurde donderdag vanaf de ochtend vrijwel de hele dag, in nagenoeg het hele land. Rond 11.00 uur op donderdag besloot de NS de gehele dienstregeling stil te leggen. In de nacht van donderdag op vrijdag reed de NS met bussen in plaats van treinen.

Schade

Op verschillende plekken in Leiden is donderdag de dakbedekking van woningen losgekomen. Ook zijn bomen omgewaaid. In de Os en Paardenlaan heeft de zware westerstorm voor flinke schade gezorgd aan een oud schoolgebouw. Een flink deel van het dak kwam daar los en waaide in een boom. Die brak door het gewicht doormidden. Er raakte niemand gewond.

Aan de Rijn en Schiekade is een van de grote bomen omgewaaid die daar langs het water staan. De boom kwam deels op een geparkeerde auto terecht. Ook in de tuinen achter de woningen hebben afgewaaide takken voor schade gezorgd.