In Museum Volkenkunde is vanaf 13 december de grootste verzameling sieraden te zien die ooit in een Nederlands museum bij elkaar is gebracht. Bijna duizend sieraden uit de museumverzameling, aangevuld met hedendaagse sieraden van ontwerpers uit de hele wereld worden uitgestald. 

De tentoonstelling, met de naam Sieraden - Makers en Dragers, duurt tot 3 juni 2018. Dit meldt het museum in een persbericht. 

De tentoonstelling is volgens Volkenkunde een ode aan de sieradenmakers. "Eeuwenoude technieken vertellen een verhaal over cultuur, geschiedenis en identiteit." 

Dit hoopt het museum te bereiken door de sieraden uit de eigen collectie samen te voegen met die van het Afrika Museum, Tropenmuseum en het Wereldmuseum. 

Ontwerpers

"Een onderdeel van de expositie zijn de vijf sieradenontwerpers die zijn uitgenodigd om met een nieuwe blik naar de collectie te kijken." Karin Herwegh (Nederland), Sébastien Carré (Frankrijk), Amelié Spitz (Duitsland), Aurelie Guillaume (Canada) en Alejandra Solar (Mexico) werken ieder een maand lang in een speciaal ingericht atelier in de tentoonstelling. Daar zullen ze een sieraad maken, geïnspireerd op de museumcollectie.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag en met een eigengemaakt sieraad naar huis.