Wethouder Roos van Gelderen heeft maandagavond voor de zevende keer de Leidse Jeugdlintjes uitgereikt. Ieder jaar worden de lintjes uitgereikt op of rond de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

Kinderen die zich op jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning, aldus de gemeente. Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes wil de gemeente waardering uitspreken voor deze jongeren en hoopt dat zij een voorbeeld zijn voor anderen.

Dit jaar ontvingen maar liefst tien jongeren in het Kinderrechtenhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

Nienke de Kuijer

Nienke helpt op school en daar buiten de mensen om haar heen. Door bijvoorbeeld een boodschappenservice voor wijkbewoners die dat zelf niet kunnen en het inzamelen van kleding en speelgoed voor vluchtelingen.

Raaid Tosun

Raaid zet zijn achtergrond in om mensen die elkaar niet kennen met elkaar te verbinden. Dit alles legt hij vast op film. Hij brengt mensen nader tot elkaar.

Lianne Dingjan 

Lianne heeft voor een teamgenootje met diabetes een speciaal trainingsprogramma opgesteld waardoor haar teamgenootje gewoon kan blijven meetrainen.

Xun de Graaf

Xun geeft training aan de jongste groepen op de honkbalclub en organiseert diverse activiteiten.

Libaan Seed

Libaan is zelf veel gepest, maar is nu bezig met het opzetten van een anti-pestproject.

Irene Gerritsma 

Irene heeft geassisteerd bij een reanimatie.

Ronney Koolen 

Ronney geeft keeperstraining aan de jongste keepers bij VV Leiden.

Mohammed Mkadmi 

Mohammed heeft een documentaire gemaakt over succesvolle mensen van Marokkaanse afkomst.

Vana Soran 

Vana geeft voorlichting over oncologie en neurologie aan leerlingen uit de derde klas en heeft samen met haar lerares een actie voor de voedselbank opgezet.

Lieke von Bose 

Lieke heeft een project opgezet om aandacht te vragen voor zelfmoord en zelfmoordgedachtes bij jongeren. Lieke staat niet op de foto.