Een 22-jarige Leidenaar heeft een celstraf van zes jaar opgelegd gekregen voor zijn rol bij een gewelddadige woningoverval op de Meerburgerkade in Leiden.

De drie andere verdachten in de zaak zijn vrijgesproken. Dat bevestigt de rechtbank Den Haag tegenover NU.nl na berichtgeving van Omroep West.

In augustus 2016 werd er voor het eerst in de Leidse woning ingebroken. Er is toen 22.500 euro uit het huis gestolen. Een maand later werd de bewoner in zijn huis overvallen door drie gewapende mannen toen hij wachtte op een bezoek van iemand van de verzekering. De man is toen vastgebonden en geslagen.

De overvallers hebben vervolgens drieduizend euro meegenomen. Volgens de rechtbank wisten deze overvallers dat er nog geld in de woning was. Dit zou hun ingefluisterd zijn door de 22-jarige Leidenaar, die het slachtoffer kende.

Betrokkenheid

Vanwege zijn rol bij de gewelddadige overval, kreeg de Leidenaar een straf van zes jaar. Deze straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Volgens het OM waren de andere drie verdachten ook betrokken bij de tweede overval, maar de rechtbank vindt dat hier te weinig bewijs voor is.

Volgens de rechtbank is het nog onduidelijk wie er betrokken waren bij de eerste woningoverval.