Het feest dat op 2 en 3 oktober zou plaatsvinden op het dak van parkeergarage van de Hoogvliet aan de Korevaarstraat in Leiden gaat toch door op de parkeerplaats bij de Kaasmarkt.

Het feest, genaamd Dak Jûh, begint om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Het vervolgfeest op 3 oktober is komen te vervallen.

Woensdag werd bekend gemaakt dat het feest niet door kon gaan op het dak van de parkeergarage van de Hoogvliet. Berekeningen leken uit te wijzen dat er 1.500 mensen tegelijk op het dak terecht konden, maar dat bleek toch niet het geval te zijn.

Overleg

Woensdag vond overleg plaats tussen organisatie en gemeente. Ook burgemeester Lenferink wilde graag een alternatief vinden. Zonder feest op de Garenmarkt werd gevreesd dat er nog duizenden feestvierders naar het feestterrein rond de Nieuwe Rijn zouden trekken.

Het plein bij de kaasmarkt wordt op 2 oktober al autovrij gemaakt voor het opstellen van de deelnemers aan de Taptoe, dus kon er snel geschakeld worden. De omwonenden van de Kaasmarkt zijn donderdagmorgen per brief geïnformeerd.