Ruim 6.500 bezoekers voor Kunstroute Leiden

De 23ste editie van de Kunstroute in Leiden, die afgelopen weekend plaatsvond, heeft 6.700 bezoekers getrokken. Het startpunt van de route trok bijna twee keer zoveel bezoekers in vergelijking met vorig jaar.

Organisator Museum De Lakenhal kijkt terug op een zeer geslaagde editie.

Verspreid over 83 locaties konden geïnteresseerden maar liefst 161 Leidse kunstenaars (ateliers), galeries en kunstenaarsinitiatieven bezoeken. De jaarlijkse route voerde langs beeldende kunst: van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst.

De kunstenaars waren het hele weekend aanwezig om toelichting te geven op hun werk.

Startpunt

In verband met de restauratie en uitbreiding van organisator Museum De Lakenhal was het startpunt van de jaarlijkse route dit jaar bij ARS Aemula Natura. Vanuit het startpunt trokken bezoekers verder naar de andere ateliers.

Een van populairste ateliers op de Kunstroute was dit jaar nieuwkomer Marktsteeg 10. Projectleider Resi van der Ploeg van Museum De Lakenhal: "Deze nieuwe ontmoetingsplek is een aanwinst voor de stad. Het is een plek voor kleinschalige evenementen en bijeenkomsten, maar ook het atelier van kunstenaar Casper Faassen is er gevestigd."

Ook het startpunt bij ARS Aemula Natura trok veel bezoek. "Met verschillende exposities door het pand trok het startpunt dit jaar bijna twee keer zoveel bezoekers als vorig jaar", aldus Van der Ploeg.

Lees meer over:
Tip de redactie