Verplaatsing busstation Leiden van de baan

De nieuwe busterminal bij Leiden Centraal wordt ontwikkeld op de huidige locatie en zal dus niet verplaatst worden. 

De gemeente ziet te weinig draagvlak voor het verplaatsen van het busstation, maakt wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) donderdag bekend. 

Hiermee is het ontwikkelen van het busstation aan de kant van de Bio Science Parkzijde definitief van de baan. Laudy meldt dat de gemeente de komende tijd gaat gebruiken om goed na te denken over de nieuwe busterminal. 

Eerder dit jaar werd bekend dat, na een stadsbrede discussie, de gemeente een voorstel met twee varianten zou presenteren. Een participatieproces moest de voor- en nadelen van  beide zijden in kaart brengen.

Bijeenkomst

"Ook de aan- en afrijdroutes van de bussen worden hierin meegenomen. Op deze manier kan de gemeenteraad in een later stadium een goed onderbouwde afweging maken, waarbij de verschillende belangen zoveel mogelijk gediend zijn", zei Laudy in maart hierover. 

Nu is toch besloten de terminal op de huidige locatie verder te ontwikkelen. Op dinsdag 26 september is een informatieavond in het kader van het participatietraject. Op die avond, die de status van afrondende bijeenkomst krijgt, worden betrokkenen en andere belangstellenden bijgepraat over de keuze.

Lees meer over:
Tip de redactie