Bouwbedrijf Niersman heeft fouten gemaakt bij de aanvraag van een vergunning voor het bouwen van een complex met 69 appartementen naast de Lorentzschool. Dat heeft wethouder Laudy donderdagavond meegedeeld aan de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling.

In de aanvraag zit een procedurele fout met met betrekking tot daglichttoetreding en afstand tot de erfgrens.

Wat de gevolgen van de fouten zijn voor het omstreden bouwplan, is volgens de wethouder nog onduidelijk. Niersman krijgt de mogelijkheid om de fouten te herstellen, maar het is niet zeker dat de aanvraag gerepareerd kan worden.

Als herstel van de fouten niet mogelijk is, moet de hele procedure mogelijk opnieuw worden doorlopen. Dan ligt alles weer open.

Chris de Waard vroeg wethouder Laudy naar de problemen met de verleende bouwvergunning. Als die niet worden hersteld kan de gemeente de vergunning alsnog weigeren.

Protesten

Het plan om 69 appartementen naast de Lorentzschool te bouwen, heeft de afgelopen tijd op veel kritiek gestuit. Zo werd vanuit de school actie gevoerd, omdat de docenten en ouders zich zorgen maken over de veiligheid en overlast tijdens de bouwwerkzaamheden. 

Begin augustus heeft het actiecomité 'Stop bouw bij Lorentzschool' 350 bezwaarschriften ingediend tegen de voorgenomen bouw van het appartementencomplex.