Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 162 dagen cel geëist tegen een 24-jarige man wegens het anderhalf jaar lang stalken van een studente van de universiteit in Leiden.

Ook heeft de man uit Den Haag een hoogleraar van de universiteit en een vriendin van de vrouw bedreigd toen zij tussenbeide kwamen, meldt het OM donderdag. 

Het slachtoffer en de verdachte waren eerst bevriend, maar de studente verbrak het contact toen de man zich agressief begon te gedragen. De man begon hierop met het sturen van dreigende mails, smsjes en berichten op sociale media. Dit heeft hij anderhalf jaar lang gedaan. 

Toen de vriendin van de studente de Hagenaar uit een appgroep verwijderde, werd ook zij slachtoffer van zijn bedreigende berichten. Een hoogleraar die een gesprek met de jongen wilde voeren over zijn gedrag, gebeurde hetzelfde. 

Strafeis

De twee vrouwen en de hoogleraar hebben allen aangifte gedaan. Volgens een psycholoog is de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar. Het OM eist daarom voor een behandelplicht en 162 dagen cel, waarvan zestig voorwaardelijk. 

De uitspraak is over twee weken.