Sushi van Sushi Time in Leiden bevat te veel bacteriën

De sushi van Sushi Time in Leiden is niet hygiënisch klaargemaakt én niet vers, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Van de twintig onderzochte restaurants scoort het Leidse Sushi Time hiermee de laagste score, laat de Consumentenbond dinsdag weten. 

Naast dat de sushi volgens het onderzoek niet vers was, zaten op twee van de acht onderzochte monsters een ziekmakende bacterie. 

In Leiden bevindt zich ook het best scorende restaurant: SushiPoint aan de Pelikaanstraat krijgt een 9,6 van de Consumentenbond. 

Bacteriën

De Consumentenbond bestelde voor het onderzoek bij twintig bezorgrestaurants in Amersfoort, Breda, Groningen, Leiden en Rotterdam vier soorten sushi. Op twee verschillende dagen werd dezelfde bestelling gedaan.

Van alle restaurants scoorden er negen onvoldoende op hygiëne. Op bijna een derde van de sushi werden te veel bacteriën aangetroffen. Volgens de Consumentenbond heeft dit te maken met het werken met vuile handen en snijplanken.

Lees meer over:
Tip de redactie