Leidse horeca realiseert 93 ton aan CO2-reductie

55 Leidse restaurants en bars hebben samen 93 ton minder CO2 per jaar uitgestoten sinds ze enkele energiebesparende maatregelen hebben genomen.

Dat maakt de stichting Duurzame Horeca Leiden dinsdag bekend. De stichting houdt zich sinds enkele jaren bezig met het verduurzamen van restaurants in de Leidse regio.

De maatregelen van de horecagelegenheden zijn in kaart gebracht door de energiescan die het bedrijf Klimaatroute de afgelopen periode heeft uitgevoerd bij Leidse horecabedrijven. De gemeente stelde daar in 2015 een bedrag van 30.000 euro voor beschikbaar. De onderzochte bedrijven investeerden gezamenlijk bijna een ton in zaken als energiebesparende apparatuur.

"Dit is weer een mooie stap op weg naar het kampioenschap Duurzame Horeca dat onze stichting de Leidse regio wil laten behalen in 2025", zegt bestuurslid Carien Overdijk van stichting Duurzame Horeca Leiden.

Lees meer over:
Tip de redactie