Bij de wachthokjes van het busstation bij Leiden Centraal zijn een vijftal zogenoemde 'postertuinen' opgehangen. Het gaat om hangende plantenzakken van bedrukt zeildoek.

De zakken, die een bewateringssysteem op basis van zonnecellen hebben, zijn ontwikkeld door vrijwilliger Mirjam Hoekman van het Singelpark. 

Het doel is het realiseren van meer verticaal groen, als geveltuinen niet mogelijk zijn. "Omdat er dagelijks heel veel mensen staan te wachten en omdat de busterminal door velen als onaangenaam wordt ervaren, is het een perfecte plek om het belang van groen onder de aandacht te brengen", vertelt  Sabine Verschoor van de Vrienden van het Singelpark. "En het is natuurlijk ook leuke promotie voor het Singelpark."

Het automatische waterdruppelsysteem van de zakken zorgt ervoor dat regenwater duurzaam kan worden gebruikt. De postertuinen zijn verplaatsbaar en daardoor ook toepasbaar op andere versteende locaties in Leiden.

Onthulling

De NS, eigenaar van de busterminal, is enthousiast over het concept. Het project is betaald door de gemeente Leiden via een subsidie uit het Fonds Wijkinitiatieven.

Aanstaande dinsdagmiddag worden de postertuinen om 16.30 uur door de Vrienden van het Singelpark officieel onthuld.