Terrassen in Leiden mogen, als het aan de gemeente ligt, in de zomer langer openblijven. 

De Leidse gemeenteraad heeft dinsdag een voorstel aangenomen om een proef te starten aan de Nieuwe Rijn, bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan NU.nl na berichtgeving van Unity.nu.

"We vinden het van belang dat er een goed evenwicht wordt gevonden tussen de belangen van de omwonenden en de horecaondernemers", aldus D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster.

Nu geldt de regel dat terrassen alleen langer open mogen blijven als het overdag 28 graden of warmer is geweest. Doordeweeks schuift de openingstijd dan van middernacht naar 01.00 uur, en in het weekend van 01.30 uur naar 02.00 uur.

Volgens van Haaster is het belangrijk dat, voordat die regel eventueel wordt geschrapt, er gesprekken plaatsvinden met buurtbewoners, wijkverenigingen en ondernemers.

Uitvoering

De pilot 'vereenvoudigde en verruimde terrasopeningstijden' in de buurt van de Nieuwe Rijn zal van 1 mei tot 1 oktober 2018 en 2019 lopen. 

Timo Gubbens en Jeffrey van Haaster (beiden D66) verzoeken in de motie het college voor het einde van 2017 een plan van aanpak over de uitvoering van de motie aan de raad voor te leggen.