Het COC Leiden heeft donderdagmiddag op voordracht van burgemeester Lenferink uit handen van de Turkse honorair consul-generaal (hcg) een vaatje haring ontvangen.

Het consulaat aan het Kort Rapenburg houdt elk jaar een haringfeestje, waarbij aan de burgemeester van Leiden wordt gevraagd een goed doel aan te wijzen voor het vaatje.

Het COC Leiden heeft gemengde gevoelens bij de geste. “We zijn blij dat de gemeente Leiden en het honorair consulaat-generaal (HCG) onze inspanningen voor zichtbaarheid en acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit erkennen", laat het COC-bestuur in een verklaring weten.

"Aan de andere kant veroordeelt COC Leiden dat afgelopen weekend de gaypride in Istanbul op hardhandige wijze door de Turkse politie uiteen is geslagen."

Regenboogvlag

Het COC Leiden heeft het HCG als tegencadeau een regenboogvlag overhandigd en roept het consulaat op om de vlag op 11 oktober, Internationale Coming Out Dag, uit te hangen aan het gebouw aan het Kort Rapenburg als teken van solidariteit met de LHBT+-gemeenschap.